Appel- en perencake met laurier

Glutenvrije appel- en perencake van boekweit en amandelen. Zo snel gemaakt in je Thermomix en zo lekker van smaak door de laurier. Het recept is van Dani Valent en ik heb enkel de hoeveelheid suiker aangepast en daarvoor in de plaats een banaan toegevoegd, waardoor de cake ook iets minder droog wordt. Inmiddels al vele malen gemaakt en het is een echte aanrader.

Appel- en perencake met laurier

bakvorm : ø 20 cm.
:
:

Ingrediënten

  • 150 gr ongezoute boter, in stukjes van 2 cm
  • 160 gr boekweitmeel
  • 100 gr rauwe amandelen
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 peer (ca. 100 gr) geschild en in kwartjes gesneden
  • 1 banaan in stukjes gesneden
  • 1 tl vanille poeder
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 1 fris zure appel, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 fris zure appel, geschild en in dunne plakjes gesneden

Bereidinswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C
  2. Vet een bakvorm van ø20 cm. in en bekleed met bakpapier
  3. Doe het boekweitmeel, de amandelen, kokosbloesemsuiker en laurier in de mengbeker en maal 12 sec/snelheid 9
  4. Voeg de boter, peer, banaan, vanillepoeder, eieren, bakpoeder en zeezout toe en mix 50 sec/snelheid 5
  5. Doe het beslag in de beklede bakvorm en verdeel de appeltjes erover
  6. Bak de cake 50-55 minuten op 170ºC, controleer de gaarheid met een saté prikker
  7. Laat afkoelen alvorens te snijden