Bananenbrood

Overal kom je recepten tegen voor bananenbrood, dus moest ik het ook eens uitproberen. En het viel niet tegen! Het is voedzaam en vullend en lekker als ontbijt of tussendoortje. Zonder suiker en tarwe, maar met bananen, dadels, spelt, zaadjes en pitjes. In de Thermomix gemaakt in 5 minuten, dus oude bananen niet weggooien, maar snel een broodje bakken.

Bananenbrood

Voor: 1 brood

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr ontpitte Medjoul dadels
  • 3 eieren
  • 150 gr speltmeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 30 gr lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C
  2. Vet een cakeblik van ca. 24 x 10 cm in met de kokosolie
  3. Doe de lijnzaad in de mengbeker en maal 3 sec/snelheid 8 en zet apart
  4. Doe 2 bananen met de dadels, eieren, speltmeel en wijnbaksteenpoeder in de mengbeker en mix 20 sec/snelheid 4
  5. Voeg pompoenpitjes, zonnebloempitjes, geraspte kokos, kaneel, vanillepoeder, nootmuskaat, lijnzaad, zeezout en de 3e banaan in kleine stukjes gesneden toe en mix 10 sec/linksdraaiend!/snelheid 3
  6. Schenk alles in de ingevette cakevorm en bak in de voorverwarmde oven 45 tot 50 minuten
  7. Laat het brood iets afkoelen alvorens te snijden