Bloemkool currysoep met prosciutto crumble

De Thermomix is ideaal om soep mee te maken. Probeer deze romige bloemkool currysoep maar eens. De pittige smaak van de curry komt in balans door appel toe te voegen. De crumble van prosciutto past er prima bij.

Let bij het kopen van currypasta op het E-nummer 621 ofwel Mononatriumglutamaat, MSG, Vetsin… Deze synthetische smaakversterker kan voor allerlei gezondheidsklachten zorgen. Echt vermijden.

Bloemkool currysoep met prosciutto crumble

Ingrediënten

  • 200 gr appels in kwartjes gesneden (zonder klokhuis)
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 180 gr ui in stukken
  • 20 gr olijfolie
  • 15 gr currypaste
  • 600 gr groentenbouillon
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de knoflook en de ui in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof 4 min/100ºC/snelheid 1
  3. Voeg de bloemkoolroosjes, appels en currypasta toe en hak 8 sec/snelheid 6
  4. Voeg de groentenbouillon toe en kook 20 min/100ºC/snelheid 1
  5. Voeg zout en peper toe en mix 1 min/snelheid 10

Serveertip

Serveer de soep met een crumble van Prosciutto. Gril de prosciutto 20 minuten in de oven op 180ºC. Laat afkoelen en doe ze in de mengbeker en hak 20 sec/snelheid 10.