Chocolademousse van avocado en banaan

Deze chocolademousse moet je proberen! Heerlijk van smaak en veel minder zwaar dan de klassieke chocolademousse. Door de avocado en banaan krijg je een smeuïg geheel. Zonder zuivel en ei en gezoet met koudgeslingerde honing waardoor alle voedingsstoffen en antioxidanten er nog in zitten. Het is de foto van het recept van Hemsley en Hemsley die me over de streep trok om deze mousse te maken. Als echte chocoholic had ik mijn twijfels, maar inmiddels heb ik het al veel gemaakt en met veel succes. Het wordt zelfs voor het ontbijt gegeten. Ik snij de banaan in stukjes voordat ik hem invries zodat je met de hoeveelheid kunt variëren, de smaak van banaan kan snel overheersen.

Chocolademousse van avocado en banaan

Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan, gepeld en in stukjes
  • 3 el cacao
  • 1 gekoelde avocado
  • 2 el onverhitte honing
  • 1 tl citroensap
  • 2 el gekoeld water
  • klein snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Doe de bevroren banaan (houd enkele plakjes achter ivm smaak) in de mengbeker en mix 5 sec/snelheid 6 en spatel alles naar beneden
  2. Voeg de cacao toe en mix 5 sec/snelheid 6, proef of de banaan niet overheerst (voeg naar smaak extra banaan toe) en spatel alles naar beneden
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix 10 sec/snelheid 4 à 5 totdat je een egaal geheel hebt

Serveertip

Doe chocolademousse in kleine espressokopjes of glaasjes en versier naar keuze met wat kokos, chocolade vlokken of pistachenootjes...