Luchtige chocolade taart

Door pure chocolade (minstens 70% cacao) te mengen met zijdentofu is deze chocolade taart helemaal niet zwaar, gevaarlijk lekker om van te blijven eten. De frambozen zorgen voor een zurige toets. Zijdentofu is de zachte vorm van tofu en vergelijkbaar met plattekaas of volle yoghurt. Tofu heeft een neutrale smaak, en wordt dan ook vooral voor de textuur en voedingswaarde gebruikt. Veel hoogwaardige eiwitten, cholesterolvrij en arm aan verzadigde vetten. Een wonderbaarlijke combinatie!

Luchtige chocolade taart

:
:
:

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 60 gr rauwe amandelen
  • 40 gr quinoa vlokken
  • 80 gr speltbloem
  • 60 gr volkoren speltmeel
  • 100 gr roomboter
  • 1 ei
  • 3 tl koud water
  • 0,5 tl vanille poeder
  • snufje zeezout
  • naar keuze 1 el kokosbloesemsuiker
  • Voor de vulling:
  • 150 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 200 gr zijdentofu
  • 2 el ahornsiroop
  • 200 gr frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Doe de amandelen en quinoa vlokken in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 7
  3. Voeg de speltbloem, speltmeel, snufje zout, kokosbloesemsuiker en de roomboter toe en mix 10 sec/snelheid 5
  4. Voeg het ei, water en vanille poeder toe en kneed 15 sec/kneedstand
  5. Vorm een bal van het deeg en leg het op een vel bakpapier. Rol het uit tot een dikte van 2-3 mm. Leg de ingevette bakvorm ondersteboven op het deeg en draai het om. Duw het deeg zachtjes aan in de bakvorm. Verwijder overtollig deeg van de randen. Bekleed met een vel bakpapier en doe er een steunvulling in. Bak de bodem 25 min in een voorverwarmde oven op 160°C.
  6. Laat de bodem afkoelen en laat ondertussen de zijden tofu uitlekken in een zeef
  7. Maak de mengbeker schoon
  8. Doe de chocolade in stukken toe in de mengbeker en hak 7 sec/snelheid 9
  9. Voeg de zijdentofu en ahornsiroop toe en verwarm 4 min/37°C/snelheid 3
  10. Bekleed de bodem met een laagje frambozen (doormidden gesneden) en schenk hierover het chocolade mengsel
  11. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
  12. Verdeel de overgebleven frambozen over de taart voor het opdienen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!