Curry bowl met bloemkoolrijst

Deze curry bowl met bloemkoolrijst is een verrassende combinatie van smaken. Door gewone witte rijst te vervangen door bloemkoolrijst heb je ook meer groenten én minder koolhydraten te pakken. Je maakt de saus zelf met verse ingrediënten zoals uien, knoflook, gember, tomaatjes, kerriepoeder, kurkuma, cashewnoten en kokosmelk. De granaatappel en munt zorgen voor de verkoelende smaak. Als je helemaal vegetarisch wil gaan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld spinazie, worteltjes of broccoli. Laat je niet afschrikken door de bloemkoolrijst, die is namelijk klaar in 5 minuten! Dit recept van curry bowl met bloemkoolrijst is onderdeel van de gezonde Thermomix recepten van Foodsoul. Heb je ook interesse in gezonde voeding of in de Thermomix klik dan hier Of volg ons op facebook voor de laatste nieuwtjes.

Curry bowl met bloemkoolrijst

Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
:

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool gewassen en in roosjes gesneden
  • 100 gr rauwe cashew noten
  • 1 grote ui gepeld en gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 30 gr kokosolie
  • 3 el kerrie poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 400 gr tomatenblokjes (let op niet uit blik)
  • 400 gr kokosmelk
  • zout en peper
  • 3 a 4 kipfilets
  • Voor de afwerking: granaatappel en munt
  • 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in kleine blokjes en zet apart
  2. Doe de bloemkoolroosjes in de mengbeker en hak 1 sec/turbostand. Spatel alles naar beneden en hak nogmaals 1 sec/turbostand en zet apart
  3. Doe de cashew in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 10 en zet apart
  4. Doe de ui, knoflook en gember in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5 en spatel naar beneden
  5. Voeg kokosolie, kerriepoeder en kurkuma toe en sauteer 6 min/100°C/snelheid 1
  6. Voeg blokjes kipfilet, tomatenstukjes, kokosmelk, 2 tl zeezout toe en kook 18 min/Varoma/linksdraaiend/snelheid 0,5 - zonder maatdekseltje en plaats stoommandje
  7. Verhit ondertussen een pan met wat kokosolie en bak de bloemkoolrijst 5 minuten, bestrooi met zout en peper en wat sesamzaadjes
  8. Voeg op het laatst de gemalen cashewnoten toe en meng 10 sec/linksdraaiend/snelheid 1
  9. Doe de curry in een kom en serveer met de bloemkoolrijst, munt en granaatappel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!