Gele courgette soep met kerrie en kurkuma

Naast de groene courgette bestaat er ook een gele variant. De smaak is hetzelfde alleen de schil en het vruchtvlees zijn geel. Om die gele kleur te behouden heb ik er kerrie en kurkuma aan toegevoegd. Een teentje knoflook en wat verse gember maken er een lekker pittig soepje van. Courgette is zeer gezond, bevat weinig calorieën en zit vol met vitamine, mineralen én vezels. De gezonde eigenschappen van kurkuma, knoflook en gember maken er een kommetje krachtvoer van.

Gele courgette soep met kerrie en kurkuma

Aantal personen: 4
:
:

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 10 gr olijfolie
  • 500 gr gele courgette gewassen en in stukken gesneden
  • 300 gr water
  • 1 el groentenbouillon pasta
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl verse gember in stukjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij de gepelde sjalot in twee en doe samen met de knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6 en spatel alles naar beneden
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof 4 min/100°C/snelheid 1
  3. Voeg de courgette in stukken toe en hak 5 sec/snelheid 6
  4. Voeg het water en bouillon pasta toe en kook 10 min/100°C/snelheid 1
  5. Voeg de kerrie, kurkuma en gember toe en mix 1,5 min/opvoerend naar snelheid 10
  6. Smaak af met peper en zout
Probeer ook eens het recept voor de groene courgette soep met rucola en munt...