Gevulde champignons

Gevulde champignons met geitenkaas, verse basilicum en semi-zongedroogde tomaatjes. Heerlijk als bijgerechtje en zowel warm als koud erg smakelijk. Je kunt de vulling op voorhand maken voor nog minder stress in de keuken. Het recept van Sandra Bekkari heb ik een beetje aangepast en nu gemaakt voor de Thermomix.

Gevulde champignons

Aantal: 12 champignons
:
:

Ingrediënten

  • 12 grote kastanje champignons
  • Vulling met basilicum:
  • 20 gr belegen of oude geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • Vulling met semi-zongedroogde tomaatjes:
  • 20 gr belegen of oude geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 5 semi-zongedroogde tomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • snufje Piment d'Espelette
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Smeer een vuurvaste schotel of gietijzeren pan in met olijfolie en leg de champignons er in.
  3. Voor de basilicum vulling: doe de geitenkaas, knoflook en basilicum in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en mix 10 sec/snelheid 5
  5. Vul de helft van de champignons met deze vulling
  6. Voor de vulling met zongedroogde tomaatjes: doe de geitenkaas en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8
  7. Voeg de overige ingrediënten toe en mix 10 sec/snelheid 5
  8. Vul de andere helft van de champignons met deze vulling
  9. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!