Havermout ontbijtcake

Glutenvrije havermout ontbijtcake zonder toegevoegde geraffineerde suiker. Tenminste als je zelf eerst je appelmoes maakt in de Thermomix. Gebruik anders een goede kant-en-klaar variant. Voor de appelmoes heb ik het recept uit het basiskookboek gebruikt, maar dan geen suiker toegevoegd. Gebruik een niet te zure appel. Wil je het toch wat zoeter voeg dan wat kokosbloesemsuiker toe. Deze havermout ontbijtcake eet je natuurlijk niet alleen bij het ontbijt, maar ook heerlijk als tussendoortje. Recept van de Allerhande met wat inspiratie van mezelf.

Havermout ontbijtcake

1: cake vorm
ca.: 12 porties
:

Ingrediënten

  • 345 gr appelmoes (zelfgemaakt zie basis kookboek)
  • 115 gr ongezouten pecannoten
  • 2 bolletjes stemgember
  • 200 gr glutenvrije havermout (van Leev bijvoorbeeld)
  • 2 el bakpoeder (of wijnbaksteenpoeder)
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl bicarbonaat (of snufje zout)
  • 3 eieren
  • 100 gr gedroogde cranberries

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Doe de pecannoten in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5 en zet apart
  3. Doe 2 bolletjes stemgember in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6 en spatel naar beneden
  4. Voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, kaneel, bicarbonaat en eieren toe en meng 30 sec/linksdraaiend/snelheid 4
  5. Voeg de pecannoten en cranberries toe en meng 10 sec/linksdraaiend/snelheid 4
  6. Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak 45 minuten op 180ºC
  7. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm alvorens te snijden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!