Havermoutbrood

Dit havermoutbrood is super snel gemaakt in de Thermomix. Doordat havermout trage koolhydraten bevat, ervaar je minder energieschommelingen en ben je langer verzadigd. Dit brood bevat ook lekker veel vezels. Combineer het bijvoorbeeld met een knolselder salade en avocado. Lekker én gezond! Het recept is van huisarts Tamara de Weijer en ik heb het omgezet voor de Thermomix. Kies glutenvrije havermout als je geen gluten kunt verdragen.

Havermoutbrood

Cakevorm: ca. 30 cm
Baktijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr havermout om meel van te maken
  • 100 gr havermout extra
  • 100 gr lijnzaad
  • 200 gr heet water
  • 2 eieren
  • 1 tl zeezout
  • 2 el zonnebloempitten
  • 200 ml melk (ik gebruik amandelmelk)
  • 1 tl bakpoeder (ik gebruik wijnbaksteenpoeder)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185ºC en bekleed de cakevorm met bakpapier
  2. Breng 200 ml water aan de kook, doe het in een kom en meng hierin het lijnzaad, even laten staan
  3. Doe 200 gr havermout in de mengbeker en hak 30 sec/snelheid 10 en zet apart
  4. Doe de eieren, zeezout, bakpoeder en melk in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 4
  5. Voeg de 200 gr havermoutmeel, 100 gr havermout, zonnebloempitten en lijnzaadmengsel toe en meng 30 sec/linksdraaiend/snelheid 3
  6. Giet het deeg in de cakevorm en bak het brood 55 minuten in de oven op 185ºC
  7. Laat het brood eerst helemaal afkoelen voordat je het snijdt

Tip:

Je kunt het brood 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel of in plakken in de diepvries.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!