Hummus met zongedroogde tomaat

Zelf je eigen hummus maken is eenvoudig én gezond (zonder E-nummers!). Het zit vol goede voedingsstoffen zoals eiwitten, gezonde vetten, ijzer, zink en vezels die goed zijn voor de stofwisseling. Door de zongedroogde tomaten krijgt het een zomers tintje, heerlijk als broodbeleg of als dip voor groenten (komkommer, wortel en andere rauwkost).

Koop de kikkererwten niet uit blik maar uit een glazen pot, zonder toevoeging van E380 of E385, die kun je beter echt vermijden (in Australië al verboden).

Hummus met zongedroogde tomaten

:
:
:

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 pot kikkererwten 350 gr. inclusief vocht
  • 100 gr zongedroogde tomaten gemarineerd in olijfolie
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1 el verse citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl peper

Bereidingswijze

  1. Doe de knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6 en spatel alles naar beneden
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe en mix 20 sec/snelheid 6

Bij Delhaize en Albert Heijn kan je kikkererwten in een glazen pot kopen, zonder E-nummers! Eet smakelijk...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!