Matcha avocado mousse

Deze Matcha mousse op basis van avocado en banaan is super gezond. Matcha is een bijzondere thee, in poedervorm en wordt beschouwd als de gezondste onder de groene theesoorten. Het is een supersterke antioxidant. Verder zit er chlorofyl in. Deze stof helpt bij de ontgifting van ons lichaam. Chlorofyl zorgt ervoor dat het bloed meer zuurstof kan opnemen. Daarnaast is het een stof die het immuunsysteem helpt opbouwen en stimuleert de spijsvertering. Matcha bevat meer cafeïne dan gewone groene thee. Behalve als thee kun je ook op andere manieren Matcha gebruiken in de keuken. Om eenvoudig te beginnen heb ik gekozen voor deze Matcha mousse met avocado en banaan. Heerlijk verkwikkend en vullend als ontbijtje.

Matcha avocado mousse

Porties: 2
:
:

Ingredients

  • 2 rijpe avocado's in stukken
  • 3/4 banaan (bevroren)
  • 1 tl Matcha thee
  • 2 el citroensap
  • 1 tl honing (koudgeslingerd)
  • 1 tl ahornsiroop
  • snufje vanillepoeder
  • snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Doe een hele banaan (zonder schil) in stukjes voor minstens 1 uur in de diepvries
  2. Doe 3/4 van de banaan en alle overige ingrediënten in de mengbeker en mix 10 sec/snelheid 5. Spatel alles naar beneden en herhaal dit 2 à 3 keer totdat alles goed gemixed is
  3. Proef en voeg eventueel naar smaak de rest van de banaan toe
  4. Verdeel over 2 bakjes
  5. Het lekkerste is direct opeten, maar je kunt het ook een paar uur in de koelkast bewaren

Serveertip

Ik heb er wat gemalen pistachenootjes over gestrooid en vind de smaak goed passen bij deze Matcha mousse, maar je kunt ook kiezen voor verse framboosjes, besjes of zaadjes...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!