Matcha muesli repen

Deze matcha muesli repen zijn gemaakt van amandelen, havermout, chia zaadjes, spelt, dadels, kokosrasp, raw chocolat nibs en voorzien van een laagje heerlijke matcha chocola. Matcha is een groene thee in poedervorm en dit geeft een klein beetje een bittere smaak, die heerlijke combineert met de rest. Geïnspireerd door Alyce Alexandra heb ik de muesli repen iets minder zoet gemaakt. Ik heb een silicone bakvorm gebruikt waar je 12 repen uithaalt. Lekker tussendoortje zo gemaakt in de Thermomix!

Matcha muesli repen

Voor: 12 repen
:
:

Ingrediënten

  • 150 gr Medjoul dadels (ca. 8 stuks) ontpit en gehalveerd
  • 100 gr rauwe amandelen
  • 100 gr havermout
  • 100 gr water
  • 70 gr raw chocolate nibs
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 50 gr speltbloem
  • 25 gr kokosrasp
  • 50 gr maple syrup
  • 20 gr macadamia olie
  • 20 gr chia zaadjes
  • 150 gr witte chocolade
  • 1 tl matcha

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C
  2. Doe de dadels en amandelen in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 7
  3. Voeg alle overige ingrediënten behalve de chocolade en matcha toe en meng 10 sec/linksdraaiend/snelheid 3, herhaal tot het goed gemengd is
  4. Verdeel het mengsel met natte handen over de silicone bakvormpjes, vul ze 3/4 en bak ze 20 minuten op 170°C tot ze goudbruin zijn
  5. Laat ze helemaal afkoelen in de vorm en maak de mengbeker schoon
  6. Doe 75 gr witte chocolade in stukken in de mengbeker en hak 8 sec/snelheid 6
  7. Verwarm 2 min/50°C/snelheid 1
  8. Voeg de andere 75 gr witte chocolade toe in stukjes en mix 2 a 3 min/37°C/snelheid 3 terwijl de Thermomix draait voeg 1 tl matcha poeder toe
  9. Verdeel de matcha chocolade over de silicone bakvormpjes met muesli repen
  10. Laat de chocolade helemaal hard worden alvorens de repen uit de vorm te halen