Muesli repen

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed recept voor muesli repen. Dit is echt een toppertje! Zó lekker en toch nog een gezond tussendoortje. Homemade zonder troep. Vol met noten, pompoen-, zonnebloem- en sesamzaadjes, raw chocolate nibs en gezoet met honing en gedroogde abrikozen. Let er wel op dat je de bruine abrikozen koopt zonder het chemische conserveermiddel zwaveldioxide (E220). De oranje abrikozen zijn behandeld met dit conserveermiddel en dat stopt de werking van allerlei enzymen, waardoor de bruinkleuring van abrikozen wordt voorkomen en kan bijwerkingen hebben voor mensen die er gevoelig voor zijn. Met dank aan Alyce-Alexandra!

Muesli repen

Voor: ca. 20 repen
:
:

Ingrediënten

  • 150 gr gedroogde abrikozen
  • 150 gr macadamia noten (ongezouten en ongebrand)
  • 100 gr honing
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr havervlokken
  • 40 gr sesam zaadjes
  • 40 gr pompoenpitten
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 100 gr raw chocolate nibs
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Doe de abrikozen en macadamia noten in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 8 en zet apart
  3. Zonder de mengbeker schoon te maken, de honing en roomboter toevoegen, verwarm 2 min/50°/snelheid 2
  4. Voeg havervlokken, sesamzaadjes, pompoenpitten, zonnebloempitten, raw chocolate nibs, snufje zout en de abrikozen en macadamia's toe en mix 1 min/linksdraaiend/snelheid 3
  5. Verdeel de mix in een silicone bakvorm, duw goed aan, gebruik hiervoor natte handen
  6. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven op 160° C
  7. Laat helemaal afkoelen voordat je de muesli repen uit de silicone bakvorm verwijderd!