Paleo brood

Voor de broodnodige verandering deze keer een Paleo brood. Een heerlijk gluten- en graanvrij recept op basis van zoete aardappel, courgette, amandelmeel en lijnzaad. Mijn focus ligt niet op Paleo, maar dit brood is erg smakelijk als ontbijt, lunch, bij de soep of als tussendoortje. Het vult veel meer dan gewoon brood en je hebt langer een verzadigd gevoel. Weer eens iets anders!

Paleo brood

cakevorm: ca. 25 cm
:
:

Ingrediënten

  • 60 gr lijnzaad
  • 400 gr rauwe amandelen (of amandelmeel)
  • 100 gr zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 100 gr courgette in stukken gesneden
  • 25 gr kokosolie
  • 10 gr honing
  • 30 gr water
  • 20 gr kokosmeel
  • 1 tl zeezout
  • 1,5 tl baking soda
  • 25 gr appelcider azijn
  • 6 eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de lijnzaad in de mengbeker en maal 10 sec/snelheid 9
  3. Voeg de amandelen toe en maal 10 sec/snelheid 9 (je kunt ook amandelmeel gebruiken)
  4. Voeg zoete aardappel toe en maal 6 sec/snelheid 6, gebruik de spatel indien nodig
  5. Voeg courgette toe en maal 5 sec/snelheid 5, gebruik de spatel indien nodig
  6. Voeg kokosolie en honing toe en verwarm 4 min/50°C/snelheid 2
  7. Voeg water, kokosmeel, zout, baking soda, appelcider azijn en de eieren toe en mix 10 sec/snelheid 5
  8. Spatel alles naar beneden en mix nog een keer 10 sec/snelheid 5
  9. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bak 45 minuten in de oven op 180°C
  10. Laat het brood eerst afkoelen alvorens te snijden

Serveertip

Strooi eventueel wat pompoenzaadjes bovenop het deeg voor het de oven in gaat.