Rode bietensoep

Rode bietensoep is een bord vol vitaminen en antioxydanten! Bovendien zuiveren rode bieten het bloed en de lever. Gecombineerd met gember wordt het een verwarmend soepje in de herfst en de winter. De feta geeft een extra touch aan de soep en dille geeft een fris tintje aan de toch wel aardse smaak van de rode bieten. Genoeg redenen om dit soepje snel te maken. Wederom een Quick fix in the Thermomix!

Rode-bietensoep

Voor: 1 liter
:
:

Ingrediënten

  • 500 gr voorgekookte biologische rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselder
  • 30 gr verse gemberwortel, geschild
  • 750 gr groentenbouillon
  • 1 el verse citroensap
  • handje verse dille
  • Afwerken met: kokosmelk, feta kaas, pijnboompitjes en pompoenpitjes

Bereidingswijze

  1. Snij de prei, bleekselder en gember in grove stukken en doe ze in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5 en spatel alles naar beneden
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof 5 min/Varoma/snelheid 1 - zonder maatdopje!
  3. Voeg de rode biet en bouillon toe en kook 5 min/Varoma/snelheid 1
  4. Na het koken de citroensap, scheut kokosmelk, peper en zout toevoegen en mix opbouwende snelheid van 5 naar 9 totdat de soep mooi glad is
  5. Brokkel de feta onderin een kom en schenk de rode-bietensoep erover
  6. Werk af met verse dille, kokosmelk, pijnboompitjes en pompenpitjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!