Boerenkool balletjes

Deze vegetarische boerenkool balletjes zijn heerlijk gekruid en verrassend lekker, dat smaakt naar meer! Bovendien is boerenkool één van de gezondste groene groenten met heel veel voedingsstoffen, vitaminen, vezels, antioxidanten en een krachtige detoxer. Reden genoeg om deze balletjes snel te maken. Een ideale fix in je Thermomix!

Boerenkool balletjes

Aantal personen: 4
:
:

Ingrediënten

  • 200 gr bevroren brood in grove stukken (ik heb speltbrood gebruikt)
  • 2 geschilde sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr gewassen en gesneden boerenkool
  • 50 gr olijfolie
  • 2 tl komijn
  • 70 gr feta
  • 1 handvol muntblaadjes grof gesneden
  • 1 ei
  • zout en peper (naar smaak)
  • kokosolie of olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Doe het brood in de mengbeker en hak 6 sec/snelheid 8 tot je broodkruimels hebt en zet apart
  2. Doe de sjalotjes en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5
  3. Voeg de helft van de boerenkool toe en hak 4 sec/snelheid 6 en zet apart
  4. Doe de resterende boerenkool in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 6
  5. Voeg de eerste helft van het boerenkoolmengsel toe samen met olijfolie en komijn en sauteer 8 min/Varoma/linksdraaiend/snelheid 1 - vervang mengdopje door stoommandje
  6. Voeg de broodkruimels, feta, munt, ei, zout en peper toe en mix 10 seconden/linksdraaiend/snelheid 3
  7. Maak met vochtige handen balletjes, druk ze stevig aan
  8. Verwarm een pan met kokos- of olijfolie en bak de balletjes bruin, ca. 2 minuten aan iedere kant
  9. Serveer met een lekker dipsaus op basis van yoghurt, hummus of mayonaise

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!