Voedende en ontgiftende pompoensoep

Pompoenen zijn momenteel weer overal verkrijgbaar en het is één van de groenten die onze spijsverteringsenergie versterkt en het lichaam helpt te ontgiften en te reinigen. Deze kruidige zoete pompoensoep kan zowel warm als koud gegeten worden. In de winter kun je het combineren met gember, dan werkt het verwarmend. Door er in de zomer munt aan toe te voegen werkt het verfrissend. Munt heeft een verkoelende werking. Bijkomend voordeel in de zomer is dat pompoen goed voor de huid is. Betacaroteen in de pompoen en wortel draagt bij aan de bescherming tegen rimpels die veroorzaakt worden door de uv-straling van de zon. De oranje kleur binnen de pompoen komt voort uit het bestandsdeel betacaroteen, dat in het lichaam omgezet wordt in vitamine A. Goed voor de ogen én de huid.

Voedende pompoensoep

:
:
:

Ingrediënten

  • 1 flespompoen ca. 500 gram
  • 1 teen knoflook
  • 2 à 3 cm verse gember (geschild) of handvol verse muntblaadjes
  • 1 ui
  • 1 wortel (ca. 150 gr)
  • 1 pastinaak (ca. 150 gr)
  • 1 el groentenbouillon
  • 1 tl kurkuma
  • el kokosolie
  • peper en zout
  • 300 - 400 gr water

Bereidingswijze

  1. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven op 180°C en laat afkoelen
  2. Doe de gember, ui en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5
  3. Voeg de wortel en pastinaak toe en hak op de turbo stand 1x
  4. Voeg de kurkuma, peper en zout en kokosolie toe en stoof 5 min/100°C/snelheid 1
  5. Verwijder ondertussen de schil van de pompoen en snij in stukken van 2 à 3 cm.
  6. Voeg de pompoen, pasta van groentenbouillon en water toe en kook 15 min/100°C/snelheid 1
  7. Mix alles 1 min/opvoeren tot snelheid 10
  8. Voeg nog wat water toe als je de soep nog te dik vindt

Serveertip

Als je de soep koud wilt serveren, laat dan de gember weg en snipper er verse muntblaadjes over. Serveer je de soep liever warm dan kan je gember gebruiken zoals aangegeven in het recept en strooi er wat pijnboompitjes overheen...