Frisse quinoa salade met groene asperges, courgette en grapefruit. Een pittige dressing met knoflook, gember en munt maakt het geheel af. Een lekkere, voedzame én gezonde salade voor de lunch, het diner of als bijgerecht.
Frisse quinoa salade
Aantal personen: 2 als hoofdgerecht
Voor meer als bijgerecht:
:
Ingrediënten
Voor de quinoa:
170 gr quinoa
1000 gr water
1 blokje groentenbouillon of zelfgemaakte groentenbouillonpasta
Voor de groenten:
250 gr groene asperges gewassen en gesneden in stukjes van 3 cm
200 gr courgette in plakjes gesneden
500 gr water
Bak met koud water en ijsklontjes om de asperges te koelen
Voor de dressing:
2 cm verse gemberwortel, geschild
1 teentje knoflook
2 bosuitjes gewassen en in de helft gesneden
sap van 1/2 citroen
30 gr olijfolie (extra-vierge)
1 tl mosterd
2 tl chia zaadjes
1 tl honing
zout en peper
Voor de afwerking:
1 pink grapefruit in partjes
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
handje verse muntblaadjes
Bereidingswijze
Spoel de quinoa en zet het onder water voor 30 minuten
Doe het water en de groentenbouillon in de mengbeker, plaats de quinoa in het stoommandje in de mengbeker en kook 15 min/100ºC/snelheid 2
Was en snij ondertussen de groene asperges en de courgettes. Plaats de asperges in de onderste Varoma tray en de courgettes in de bovenste.
Als de quinoa gekookt is, verwijder het stoommandje met behulp van de spatel, laat even uitlekken, doe dan de quinoa in een grote schaal om af te koelen
Spoel de mengbeker
Doe 500 gr water in de mengbeker en plaats de Varoma met de asperes en courgettes en stoom 11 min/Varoma temperatuur/snelheid 1
Schil en snij ondertussen de gember, bosuitje, knoflook en pers een halve citroen uit
Verwijder de Varomaschaal, doe de asperges in het ijskoude water en zet de courgettes nog even opzij zodat het vocht kan verdampen
Spoel de mengbeker
Doe de gember in de mengbeker (vergeet het maatdopjes niet) en hak 5 sec/snelheid 10 en spatel alles naar beneden
Voeg bosui en knoflook toe en hak 5 sec/snelheid 5 en spatel alles naar beneden
Voeg de overige ingrediënten voor de dressing toe en mix 10 sec/snelheid 3
Doe de asperges en courgettes in de schaal met quinoa en giet de dressing erover heen
Alles goed mengen en over de borden verdelen
Afwerken met pink grapefruit, pompoenpitten, zonnebloempitten en munt
Serveertip
Ik versier mijn borden graag met eetbare bloemetjes, hier heb ik goudsbloemen gebruikt. Ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook gezond.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!
Accepteert u cookies?
Voor meer informatie over ons privacy- en cookiebeleid, klik hier.