Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen

Havermoutcrumble met appel en blauwe bes. Nu we weer richting herfst gaan en de appels weer volop geoogst worden, is dit een heerlijk verwarmend ontbijtje voor je spijsvertering. De geur van kaneel doet denken aan appeltaart en gezelligheid. Een ontbijtje waar je blij van wordt. Ik kwam dit recept tegen op de blog van  Sandra Bekkari en ben het direct gaan proberen. Een echte aanrader! Ik heb de roggemeel vervangen door amandelmeel en het speltmeel door kokosmeel. Iets meer vezels en minder gluten (voor glutenvrije variant kies havermout zonder gluten), maar de originele variant is ook heel lekker. Vijf minuten werk om het oven klaar te maken. Daarna lekker lang genieten…

Havermoutcrumble van appel en bosbessen

Aantal porties: 2

Ingredients

  • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en 4 partjes gesneden
  • 125 gr blauwe bessen
  • 1 el amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosmeel
  • 1 tl kokosvet
  • 2el hazelnoten, grof gehakt (in Thermomix)
  • 2 el pompoenpitten
  • 5 el havervlokken
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 à 2 el ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de hazelnoten in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5 en zet apart
  3. Doe de stukken appel in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6
  4. Voeg kaneel en amandelmeel toe en mix 5 sec/snelheid 3, verdeel over de ovenschaaltjes en voeg blauwe bessen toe
  5. Smelt het kokosvet 2 min/50°C/snelheid 2 en voeg ondertussen alle overige ingrediënten toe
  6. Verdeel het mengsel over het fruit en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven

Serveertip

Je kunt er altijd nog wat honing (koudgeslingerd) aan toevoegen als je het wat zoeter wilt. Ook lekker met wat slagroom van kokos of wat kwark...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!