Knolseldersoep – sinaasappel en peterselie-olie

Een super gezond soepje van knolselderij. Knolselderij is zeer voedzaam en zit vol met nuttige vitaminen, mineralen, antioxidanten en verbetert de werking van de nieren. Hierdoor worden er meer afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. De sinaasappel geeft het een extra frisse smaak en de peterselie-olie een feestelijke touch. Zowel warm als koud is het erg lekker.

 

Knolseldersoep - sinaasappel en peterselie-olie

Aantal personen: 6
:
:

Ingrediënten

  • 300 gr knolselder geschild in grove stukken
  • 1 geperste biologische sinaasappel + wat zeste
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr olijfolie
  • 800 gr groentenbouillon
  • 1 bosje peterselie
  • 1 el water
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • snufje piment d'Espelette
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Doe de peterselieblaadjes in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 7 en spatel naar beneden
  2. Voeg 1 el water en 2 el olijfolie extra vierge toe en mix 1 min/snelheid 4-10 opvoerend
  3. Zet de peterselie-olie apart en spoel de mengbeker
  4. Doe de ui en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 5
  5. Spatel naar beneden en voeg olijfolie toe en sauteer 4 min/120°C/snelheid 1
  6. Voeg de knolselder en bouillon toe en kook 12 min/100°C/snelheid 1
  7. Voeg sinaasappelsap toe en mix 1 min/snelheid 4-10 opvoerend
  8. Proef en kruid af met zout en peper

Serveertip

Doe de soep in de kommetjes, schenk er wat peterselie-olie over en werk af met de zeste van sinaasappel, amandelschaafsel en snufje piment d'Espelette...