Bloemkoolsoep met shredded chicken

Deze bloemkoolsoep met shredded chicken maak je in één keer in de Thermomix. Terwijl je de soep kookt in de mengbeker, stoom je de kip in de Varoma. Als je het heel druk hebt dan maak je er een maaltijdsoep van en krijg je toch alle gezonde voedingsstoffen binnen. Zelf let ik op welke voedselcombinaties ik eet en dit recept past daar heel goed in (vlees + groenten). Ook lekker als lunchgerechtje. Recept komt uit The Healthy Mix met wat toevoeging van mezelf.

Bloemkoolsoep met shredded chicken

Aantal personen: 4
:
:

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui gepeld en in vieren gesneden
  • 800 gr bloemkool in stukken gesneden
  • 600 gr groentenbouillon
  • 30 gr olijfolie
  • 400-500 gr kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 el kruiden (bijvoorbeeld mix van paprikapoeder, kurkuma, komijn, chilipeper of piment d'espelette)
  • peper en zout
  • wat kiemen/scheutjes van bijvoorbeeld rode radijs of prei

Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkool in de mengbeker en hak 6 sec/snelheid 4 en zet apart
  2. Doe de ui en de knoflookteen in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5 en spatel alles naar beneden
  3. Voeg de olijfolie toe en stoof 3 min/120º C/snelheid 1
  4. Voeg de bloemkool, groentenbouillon, peper en zout toe
  5. Verdeel de blokjes kipfilets in de Varomaschalen en strooi er de kruidenmix over
  6. Plaats de Varoma op de mengbeker en stoom 15 min/Varoma temperatuur/snelheid 3
  7. Woel met de spatel de blokjes kipfilet los en stoom verder 5 min/Varoma temperatuur/snelheid 3 totdat de kip gaar is. Houd de kipfilet warm en zet apart
  8. Plaats mengdopje op de mengbeker en mix 1 min/snelheid langzaam opvoeren tot 9
  9. Zet de soep apart en houd warm
  10. Doe de gestoomde kipfilet in de mengbeker en hak 4 sec/snelheid 4
  11. Serveer de soep met de shredded chicken bovenop en voeg wat kiemen van bijvoorbeeld rode radijs toe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!