Venkelsoep met Oosters tintje

Venkelsoep met kokosmelk en citroengras voor een Oosters tintje. Super lekker én gezond voor de spijsvertering! Bovendien helpt venkel om het lichaam te ontgiften. Reden genoeg om snel dit soepje te maken.

Venkelsoep met Oosters tintje

Aantel personen: 6
:
:

Ingrediënten

  • 1 ui (ca. 65 gr) gepeld en in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gr venkel gewassen en in grove stukken gesneden
  • 1 stengel bleekselder gewassen en in grove stukken gesneden
  • 3 cm citroengras (buitenste schil eraf)
  • 20 gr olijfolie
  • 100 gr kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • wat zongedroogde tomaatjes
  • een paar takjes verse dragon

Bereidingswijze

  1. Doe de ui, knoflook, venkel, bleekselder en citroengras in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5
  2. Spatel alles naar beneden en herhaal 5 sec/snelheid 5
  3. Spatel alles naar beneden en voeg de olijfolie toe. Stoof 6 min/120ºC/snelheid 2
  4. Spatel alles naar beneden en voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe. Kook 18 min/100ºC/snelheid 1
  5. Mix 1 min/snelheid 10
  6. Kruid eventueel af met peper en zout

Serveertip

Snipper wat zongedroogde tomaten en verse dragon over de soep

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!