Hartige taart met pompoen, feta en salie

Pompoenen zijn super gezond, behalve vitamine A zit er vele andere vitaminen in het knal-oranje vruchtvlees. Reden genoeg om het vaak te gebruiken in je gerechten. De bodem van deze taart is gemaakt van speltbloem en de smaak van gekarameliseerde uien in balsamico azijn past prima bij de geroosterde pompoen, feta en salie.

Hartige taart met pompoen, feta en salie

Aantal porties: 4
:
:

Ingrediënten

  • 200 gr speltbloem
  • 100 gr koude boter in stukjes
  • 60 gr water
  • 0,5 tl zeezout
  • Voor de vulling:
  • 250 gr geroosterde pompoen in blokjes van 1 cm
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr rode uien in grove stukken
  • 20 gr olijfolie
  • 25 gr balsamico azijn
  • 15 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl zeezout
  • 100 gr feta in blokjes van 1 cm
  • 1 el verse salie in stukjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 gr plantaardige room (soya of rijst)
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en rooster een flespompoen in zijn geheel 30 minuten op een vel bakpapier
  2. Begin ondertussen met het deeg te maken
  3. Doe de speltbloem, boter, water en zout in de mengbeker en mix 20 sec/snelheid 4
  4. Maak een bal van het deeg en leg het ingepakt in vershoudfolie 30 minuten in de koelkast en maak de mengbeker schoon
  5. Doe de knoflook en uien in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6 en spatel naar beneden
  6. Voeg olijfolie, balsamico azijn, kokosbloesemsuiker en 1 tl zeezout toe en stoof 6 min/100°C/snelheid 1,5
  7. Zet de gekarameliseerde uien apart
  8. Laat de pompoen iets afkoelen en snij daarna het vruchtvlees in blokjes van 1 cm
  9. Weeg 250 gr pompoen blokjes af en mix in een kom samen met de gekarameliseerde uien, blokjes feta en salie
  10. Rol het deeg dun uit tussen 2 vellen bakpapier en bekleed een bakvorm met het onderste vel bakpapier en deeg
  11. Prik met een vork gaatjes in het deeg
  12. Vul de bodem met het pompoenmengsel
  13. Doe de eieren, room, nootmuskaat, zout en peper in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 3
  14. Schenk het eimengsel over de pompoen en bak de taart 25 à 30 minuten op 180°C
  15. Laat de taart lichtjes afkoelen en serveer met een beetje versnipperde salie erover

Serveertip

Serveer de taart samen met een lekkere rucola salade