Vegan bolognese saus

Deze vegan bolognese saus is supersnel gemaakt in de Thermomix en bestaat voor 100% uit groenten. Ik heb het nu gecombineerd met gele linzenpasta (glutenvrij). Heb je een keer weinig tijd, maar wil je toch een voedzame maaltijd? Probeer dit dan eens. Echt een aanrader!

Vegan bolognese saus

Aantal personen: 4
:
:

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen geschild en in stukken
  • 1 peterseliewortel (of pastinaak) geschild
  • 2 stronken bleekselder in stukken
  • 10 gr kokosolie (of olijfolie)
  • 500 gr tomatensaus
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de ui, knoflook, wortel, peterseliewortel en bleekselder in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 6
  2. Voeg kokosolie toe en stoof 3 min/120ºC/linksdraaiend/snelheid 1
  3. Voeg tomatensaus, tomatenpuree en tijm toe en kook 10 min/100ºC/linksdraaiend/snelheid 1
  4. Kook ondertussen de linzenpasta in een pot met ruim water
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper
  6. Serveer met wat basilicum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!