Gevulde pompoen

Gevulde butternut pompoen met quinoa, wortel, boerenkool, feta en pesto van pompoenpitten. Een vegetarisch gerecht vol met gezonde voedingsstoffen. Zó gemaakt met hulp van de Thermomix.

Gevulde pompoen

Aantal personen: 4
:
:

Ingrediënten

  • 2 butternut pompoenen in de lengte doormidden gesneden en ontpit
  • 100 gr quinoa
  • 50 gr feta
  • 1 grote wortel
  • 2 flinke handen gesneden boerenkool
  • Voor de pesto:
  • 40 gr pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook
  • handje peterselie (alleen de blaadjes)
  • 50 gr olijfolie
  • snufje zeezout
  • Voor de dressing:
  • 1 cm gemberwortel geschild
  • 1/2 tl citroengraspoeder
  • handje verse koriander (alleen de blaadjes)
  • 1 el appelciderazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout naar smaak

Method

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Bestrijk de snijvlakken van de pompoen met ghee of kokosolie (evt olijfolie) en kruid met zeezout, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-40 minuten in het midden van de oven
  3. Zet de quinoa onder water in een kom
  4. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de mengbeker en hak 2 x 1 sec/turbo stand en zet apart
  5. Spoel en droog de mengbeker goed
  6. Doe de gember en de koriander in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8
  7. Voeg de overige ingrediënten voor de dressing toe en meng 10 sec/snelheid 3 en zet apart
  8. Doe de feta in de mengbeker en verkruimel 5 sec/snelheid 4 en zet apart
  9. Doe de wortel in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 6 en doe die samen met de boerenkool in de bovenste Varoma schaal
  10. Doe 500 gr water en 1 tl zeezout in de mengbeker
  11. Doe de quinoa in het stoommandje en plaats deze in de mengbeker
  12. Plaats de Varomaschaal en stoom 20 min/Varomastand/snelheid 2
  13. Meng de quinoa, wortel, boerenkool, feta en de dressing in een kom en vul hiermee de pompoen
  14. Serveer met de pesto

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!