Puree zoete aardappel met pastinaak, tartaartje en dragonsausje

Een snel klaar én gezonde maaltijd! Puree van zoete aardappel met pastinaak, een tartaartje gebakken met een vers dragonsausje. Heerlijke combinatie en zó gemaakt in de Thermomix.

Puree zoete aardappel met pastinaak, tartaartje en dragonsausje

Ingrediënten

  • 1 handvol verse dragon (enkel de blaadjes) gewassen en goed droog gemaakt
  • 1 knoflookteentje
  • 40 gr olijfolie (extra vierge)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 ui
  • 20 gr olijfolie
  • 400 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 200 gr pastinaak, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 200 gr water
  • half blokje groentenbouillon
  • 1 tartaartje per persoon (of ander vlees naar keuze)

Bereidingswijze

  1. Doe de dragon en de knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8
  2. Spatel alles naar beneden en voeg de olijfolie, zout en peper toe en mix 15 sec/snelheid 4
  3. Doe het sausje in een schaaltje en zet apart
  4. Doe de ui in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5
  5. Spatel alles naar beneden, voeg 20 gr olijfolie toe en stoof 3 min/120ºC/snelheid 1
  6. Voeg de zoete aardappel, pastinaak, water en bouillonblokje toe en stoom 18 min/Varoma temperatuur/snelheid 1 zonder maatdopje, met spatdeksel of stoommandje
  7. Bak ondertussen het vlees
  8. Mix de puree 20 sec/snelheid 6

Tip

Serveer de puree op een bedje van rucola, tartaartje erop en sprenkel de dragonsaus erover...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!