Puree zoete aardappel met pastinaak, tartaartje en dragonsausje
Een snel klaar én gezonde maaltijd! Puree van zoete aardappel met pastinaak, een tartaartje gebakken met een vers dragonsausje. Heerlijke combinatie en zó gemaakt in de Thermomix.
Puree zoete aardappel met pastinaak, tartaartje en dragonsausje
Ingrediënten
1 handvol verse dragon (enkel de blaadjes) gewassen en goed droog gemaakt
1 knoflookteentje
40 gr olijfolie (extra vierge)
zout en peper naar smaak
1 ui
20 gr olijfolie
400 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
200 gr pastinaak, geschild en in blokjes van 2 cm
200 gr water
half blokje groentenbouillon
1 tartaartje per persoon (of ander vlees naar keuze)
Bereidingswijze
Doe de dragon en de knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8
Spatel alles naar beneden en voeg de olijfolie, zout en peper toe en mix 15 sec/snelheid 4
Doe het sausje in een schaaltje en zet apart
Doe de ui in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5
Spatel alles naar beneden, voeg 20 gr olijfolie toe en stoof 3 min/120ºC/snelheid 1
Voeg de zoete aardappel, pastinaak, water en bouillonblokje toe en stoom 18 min/Varoma temperatuur/snelheid 1 zonder maatdopje, met spatdeksel of stoommandje
Bak ondertussen het vlees
Mix de puree 20 sec/snelheid 6
Tip
Serveer de puree op een bedje van rucola, tartaartje erop en sprenkel de dragonsaus erover...