Verse kabeljauw bruschetta

Een heerlijk gerecht uit de mediterrane keuken, zon op je bord! Een gezonde lichte maaltijd met verse basilicum, knoflook, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en vis. En bovendien eenvoudig te maken, smakelijk!

Verse kabeljauw bruschetta

Aantal personen: 6
:
:

Ingredients

  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • handvol basilicumblaadjes
  • 130 gr zongedroogde tomaatjes in olie
  • 100 gr uitgelekte trostomaatjes uit pot
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl harissa
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 6 stukken kabeljauwfilet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Bestrijk de kabeljauwfilets aan beide kanten met ruim olijfolie, strooi er peper en zout overeen en doe ze in een ovenschaal
  3. Was en snij de citroen in partjes en leg die rond de kabeljauwfilets in de ovenschaal
  4. Zet de kabeljauwfilets in een warme oven 180°C voor 15 minuten en maak ondertussen de bruschetta saus
  5. Doe de Parmezaanse kaas in stukken in de mengbeker en hak 8 sec/snelheid 8 en zet apart
  6. Doe het teentje knoflook en de basilicum in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8 - spatel alles naar beneden
  7. Voeg de zongedroogde tomaten, uitgelekte kerstomaatjes, ansjovis, kappertjes en de harissa toe en mix 6 sec/snelheid 8 - spatel alles naar beneden
  8. Laat de Thermomix draaien op snelheid 3 en voeg wat olijfolie toe totdat het een smeuige massa is
  9. Voeg de Parmezaanse kaas, peper en zout toe en mix 15 sec/snelheid 3
  10. Haal de schaal met kabeljauwfilets uit de oven en bestrijk ze rijkelijk met de bruschetta saus
  11. Zet de schaal nog tien minuten terug in de warme oven op 180°C

Serveertip

Heerlijk met wat gegrilde groenten erbij...