Courgetti pasta pesto

Courgetti is pasta van courgette. Dit gerecht is supersnel klaar, in 15 minuten op tafel! Spaghetti van courgette, koolhydraatarm en gezond. Zo eet je makkelijk toch je groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze keer heb ik er ook spaghetti van een gele wortel, wortelletti, doorgedaan. Lekker met zongedroogde tomaatjes, knoflook, basilicum, pijnboompitjes en mozzarella bolletjes. Een quick fix in de Thermomix! In weinig tijd iets lekkers én gezonds op tafel.

Courgetti pasta pesto

Porties: 4
:
:

Ingrediënten

  • 3 courgettes (evt. variëren met wortel)
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteen
  • 300 gr half gedroogde tomaatjes
  • 60 gr olijfolie
  • Handvol basilicum blaadjes
  • Pakje mini mozzarella bolletjes
  • Wat geroosterde pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de Parmezaanse kaas en knoflook in de mengbeker en mix 2 sec/snelheid 8
  2. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en mix 3 sec/snelheid 8
  3. Voeg olijfolie toe en stoof 2 min/80°C/linksdraaiend/snelheid 1
  4. Verwarm ondertussen een koekenpan en maak met een julienne snijder de courgetti
  5. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de courgetti al roerend 5 minuten, strooi er wat zout en peper over
  6. Doe de courgetti op een bord, doe de pesto van zongedroogde tomaatjes erover en werk af met basilicum, pijnboompitjes en mini mozzarella bolletjes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!