Glutenvrije granola

Glutenvrije granola van havervlokken, zaden, pitten, amandelen, kaneel en gezoet met honing. Zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Veel gezonder dan de granola uit de supermarkt omdat je weet wat er in zit. Met de Thermomix heb je het zelf zo gemaakt. Haver bevat van zichzelf geen gluten, maar wordt meestal verwerkt, bereid en verpakt in dezelfde omgeving als glutenbevattende producten. Mensen die geen gluten kunnen verdragen kunnen glutenvrije havervlokken kopen.

Glutenvrije granola

:
:
:

Ingrediënten

  • 90 gr amandelen
  • 50 gr kokosolie
  • 50 gr honing
  • 250 gr havervlokken (glutenvrij)
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 2 tl kaneel
  • 1 el hennepzaad
  • 1 tl natriumbicarbonaat of baking soda

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Doe de amandelen in de mengbeker en hak 3 x turbo en zet apart
  3. Doe de kokosolie en de honing in de mengbeker en verwarm 2 min/100ºC/snelheid 2
  4. Voeg de havermoutvlokken, pompoen- en zonnebloempitten, gehakte amandelen, kaneel en natriumbicarbonaat toe en meng 30 sec/linksdraaiend/snelheid 2
  5. Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven op 150ºC. Om de 10 minuten goed doorhusselen
  6. Laat de granola afkoelen en meng dan het hennepzaad erdoor
  7. In een afgesloten pot zeker 2 weken goed houdbaar

Maak iedere keer een andere variant

Hak 50 gr chocolade 3 sec/snelheid 7 en voeg dit toe aan de afgekoelde granola. Voor een notenvariant hak je wat hazelnoten en walnoten (50 gr totaal) 3 sec/snelheid 6. Of voeg wat rozijntje/cranberries toe.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!