Pompoen chocolate cookies

De cookies van Ohmypie zagen er zó lekker uit, dat moest ik proberen. De basis is pompoen, met speculaaskruiden, kokos, amandelmeel en gezoet met dadels. De stukjes chocola maken het helemaal af. Een heerlijk guilt-free herfstcookie, ruikend naar speculaas/kaneel, wat wil een mens nog meer? Voedzaam en glutenvrij.

Pompoen chocolate cookies

Ongeveer: 8 coockies
:
:

Ingrediënten

  • 200 gr pompoen puree
  • 75 gr amandelmeel
  • 50 gr havervlokken (glutenvrij als je dat wenst)
  • 30 gr kokosrasp
  • 3 Medjoul dadels ontpit in 4 gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el pompoenpitten
  • snufje zout
  • Op het laatste toevoegen:
  • 2 el chocolade stukjes puur + wit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Doe de pompoenpuree, dadels en kokosolie in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 4
  3. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de chocolade) toe en meng op 2 min/kneedstand
  4. Druk de stukjes chocolade in het deeg en bak de cookies 20 minuten in de voorverwarmde oven

Pompoenpuree

De pompoen puree is snel gemaakt in de Thermomix. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij het in stukken van ong. 3 cm. Doe ze in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8. Spatel alles naar beneden en hak nog een keer 3 sec/snelheid 8. Kook 8 min/100°C/snelheid 1. Mix alles 15 sec/snelheid 4.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!